Sidor

måndag 1 april 2013

Blöjbyten (bebis)

Hur ofta ska man byta på sin bebis? Vilken blöja ska man välja? Generellt ska tygisar bytas ofta. Många säger att de byter efter varje kissning men vet man inte hur ofta eller mycket bebis kissar eftersom det kan variera kan man tänka så här istället:

Dagtid
Byta ofta eller lite mindre ofta? Exempel på tillfällen man vill byta ofta kan vara att man är hemma och pottar bebisen över ex. handfat eller på potta, blöjbyten och eller pottning efter lek/aktivitet, innan sovstund, före och efter ammning/matning etc.
Exempel på tillfällen då man vill byta mindre ofta kan vara sovstunder, promenader när det är kallt ute, man är och handlar etc.
Det är bra att ha olika blöjor för olika tillfällen, men det kan också räcka med att bara anpassa inlägget efter behov.

Nattetid
Hur länge sover bebisen oftast i sträck, byter vi ingen, en eller flera gånger på natten? Är bebis en storkissare eller kissar hen mindre på nätterna? Vilket material passar bäst mot barnets hud x antal timmar i sträck, ska det vara naturmaterial och  i så fall vilket (bambuvelour tex. är varmare mot huden än bomull när det är blött)? Passar fleece eller annat torrskikt bebisens hud bättre? Man kan även ha fler material och växla mellan eller använda torrinlägg.
Pocketblöja med knappar
Inlägg
Formsydd med snappi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

SÖDERTÄLJE, Sweden, Sweden
Här har jag har skrivit en del om egna erfarenheter av att använda och sy tygblöjor. Sen har det blivit lite om andra saker som jag börjat sy. Några inlägg om Asperger som vi har i familjen har det också blivit samt lite om EC. Hoppas att bloggen kan vara av intresse och till hjälp för någon. Ha en bra dag!

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *